Menu

PRZYSTAWKI

STARTERS

Moskole z majonezem z pieczonego czosnku

"Moskol"-potato cake served with baked garlic mayonnaise

11 PLN

Oscypek grillowany z konfiturą z jarzębiny

"Oscypek"- grilled sheep's cheese,served with rowan berry jam

18 PLN

Rostbef w soli i miodzie z kiszonymi pomidorami

Rostbef in salt and honey served with pickle tomatoes

30 PLN

Proziaki z wędzonym łososiem i bryndzą

Traditional soda buns with smoked salmon and sheep's cheese

25 PLN

 

 

SAŁATKI

SALADS

Sałatka ze świeżych gruszek i suszonych moreli marynowanych w STROH Jagertee, doprawiona śledziem a la matias

Fresh pear and marinated apricot in stroh jagertee salad all flavoured with herring a la matias

25 PLN

Polędwica wołowa marynowana w occie balsamicznym z karmelizowanymi burakami w miodzie i bryndza

Balsamic vinegar tenderloin served with caramelized beetroot in honey and local sheep's cheese

28 PLN

 Sałatka z pieczonej dyni ,soczewicy ,orzechów włoskich i bundzu

Baked pumpkin, lentils salad with walnut and local sheep's cheese

20 PLN


 

ZUPY

SOUP

Krem z kiszonej kapusty ze smażonymi grzybami i tymiankiem

Creamy sauerkraut soup served with pan-fried mushrooms and thyme

15 PLN

Bulion na pieczonym bażancie

Broth on backed pheasant

16 PLN

Zupa z palonego bakłażana i chrzanu z pierożkami faszerowanymi ozorem wołowym

Burnt aubergine and horseradish soup served with beef tongue ravioli

17 PLN

Krem z buraka z kozim seremi octem malinowym

Cream of beetroot  soup served with goats cheese and raspberry vinegar

17 PLN

 

PIEROGI

DUMPLINGS

 

Pierogi ruskie ze skwarkami i kwaśną śmietaną

Quark cheese and potato dumplings topped with crispy pork crackling

18 PLN

Pierogi z kaszanką i grzybami z sosem z bryndzy

Black pudding and mushroom  dumplings served with local sheep,s cheese sauce

22 PLN

Pierogi z jagnięciną i sosem myśliwskim

Lamb dumplings topped with gravy

24 PLN

Pierogi z jagodami i kwaśną śmietaną

Blueberry dumplings with sauer cream

16 PLN

 

MAKARONY

PASTA

 

Kaszotto z dynią i marynowanym bundzem

Buckwheat groats served with pumpkin and marinated local sheep's cheese

20 PLN

Makaron garganelli z boczkiem i smardzami

Garganelli pasta served with bacon and morel mushroom

30 PLN

 

RYBY

FISH

 

Pstrąg smażony na maśle podany z ciepłym pieczywem

Pan fried river trout served with warm bread on side

29 PLN

Dorsz z karmelizowaną dynią i bekonem z sosem lemon curd

Pan fried cod caramelized pumpkin bacon and lemon curd sauce

35 PLN

 

DANIA GŁÓWNE

MAIN COURSE

 



Stek T-Bone podany z papryką faszerowaną bryndzą i ziemniakami pieczonymi z czosnkiem

T-Bone steak served with stuffed pepper with sheep's cheese and garlic potatoes

60 PLN

Panierowany schab z dzika  podany z ziemniakami i kapustą zasmażaną z grzybami

Breaded gammon steak served with potatoes and fried cabbage with mushroom

40 PLN

Udziec barani confit z dodatkiem kaszy pęczak i marynowanym bundzem
oraz sosem grzybowym

Confit lamb leg served with peeled barley marinated sheep's cheese and mushroom sauce

33 PLN

Kozina duszona w wędzonych śliwkach z wiśniówką podana z musem z pieczonych batatów

Braised goat meet with smoked prunes and kirsh served with sweet potato mousse

48 PLN

 

Panierowana pierś z kurczaka z kostką wypełniona serem lazur z ratatouille

Chicken breast filled with azure cheese and ratatouille

28 PLN

Kaczka confit z gruszką zapiekaną  z jarzębiną oraz puree ziemniaczanym

Confit of duck served with potatoes and  baked pear and rowan berry

42 PLN

Wolno pieczona polędwica wołowa z sosem z grzybów leśnych podana na zapiekance ziemniaczanej

Slow cooked beef loin served with wild mushroom sauce served on potatoes gratin

45 PLN

Soczysty burger wołowy z majonezem z dodatkiem frytek stekowych

Juicy beef burger with  mayonnaise and chips on side

36 PLN

Wątroba wieprzowa smazona z cebulą ,jabłkami i śliwkami doprawiona miodem i musztardą  francuską

Pan fried pork liver, onions, apples, prunes all flavoured with honey and french mustard

26 PLN

DLA DZIECI 

FOR KIDS

 

Zupa pomidorowa z makaronem

Tomato soup with macaroni

12 PLN

Panierowane fileciki z kurczaka frytki surówka z marchewki

Breaded filet of chicken served with french fries and raw carrot salad

16 PLN

Spaghetti z sosem bolońskim

Spaghetti bolognese 

13 PLN

Pancakes z sosem jagodowym

Pancakes with blueberry sauce

10 PLN

 

 

DESERY

DESERTS

 

Kiszona gruszka z sosem malinowym i kruszonką orzechową

Pickled pear with raspberry sauce and walnut crumble

18 PLN

Smażone wiśnie z domowym twarogiem

Pan fried cherries with cottage cheese

18 PLN

Puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami sezonowymi

Ice cream sundae with whipped cream and fresh seasonal fruits

18 PLN

Pannacotta ze śliwek suszonych z wędzoną papryką

Dry prunes panna cotta with smoked pepper

15 PLN